NL EN

Barcode Architects runner-up voor de herontwikkeling van de Universiteit van Mannheim

14-11-2017

De stedelijke visie die Barcode Architects ontworpen heeft voor de universiteitscampus van Mannheim is runner-up geworden. Het ontwerp plaatst bewust geen universiteitsgebouwen in het Friedrichspark, dat zou worden gebruikt als universiteitstuin. In plaats daarvan wordt het park hersteld. Dankzij het activeren van de aangrenzende groene ruimten, ontstaat er een gevarieerde buitenruimte in relatie met de Rijn. De moderne en aantrekkelijke gebouwen in het ontwerp vullen het plan verder aan. Deze bieden uitzicht over het nabijgelegen observatorium en de kerk, evenals over het Friedrichspark. Ze creĆ«ren een nieuwe toegang tot de stad door het havengebied opnieuw te activeren. Het moderne datacenter van de universiteit is ontworpen als uitnodigend gebouw, in een sterke relatie met zowel het park als het observatorium. Het algemene voorstel activeert de stedelijke ruimte met een toekomstbestendige visie voor de BismarckstraƟe en de stad Mannheim.

Ga naar project  /  Meer nieuws