NL EN

Barcode Architects to transform modernist post office in Enschede

20-07-2017

Barcode Architects’ design for the transformation of the modernist post office in the heart of Enschede into a Vue cinema has officially received the City’s approval. The proposal accommodates 10 cinema auditoria and a restaurant, while strengthening the building’s architectural identity. Realized by F.C.J. Dingemans in the 1960s, the original post office’s characteristic modernist design has earned it a monumental status. It has a bold formal composition with a long enclosed rectangular ‘bar’ resting on double-height concrete portal frames, giving the Boulevard a dignified scale. The proposed transformation opens the ground floor with a completely transparent façade. Behind the original building, hidden from view, four new cinema auditoria will be added in a new volume. Construction is expected to begin in mid-2018, reaching completion by the end of the year.

Go to project  /  More news